Kelbimbós krumpli
Módosítás dátuma: 2009. december 29. kedd, 14:02 2009. december 23. szerda, 17:47
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Hozzávalók 2 személyre
* 1 kg újkrumpli
* 500 g kelbimbó
* 15-20 gerezd fokhagyma
* vaj
* olívaolaj
* bors
* só
* tejföl
Elkészítése
* A krumplit megmosom, a nagyobbakat félbevágom, majd héjastul felteszem főni ételízesítős / sós, borsos vízben.
* Közben 10-15 fokhagyma gerezdet héjában megütögetek húsklopfolóval. A kelbimbóról leszedem a külső, öregebb leveleket, majd sós vízben átmosom.
* A főtt krumpliról leöntöm a vizet. Kis tepsit / tűzálló edényt a tűzhely lángjára téve kis vajat olvasztok, amikor habosodik, ráöntöm a krumplit. A tűzön pirítom pár percig a vajban. Rádobálom az egész fokhagyma gerezdeket héjastul, sózom, borsozom. A sütőben pirosra sütöm. Sütés közben néha megkeverem.
* A kelbimbókat lobogó vízbe öntöm és 4 percig főzöm. 4 perc után jéghideg vízbe teszem őket, a vizet 2-3-szor cserélem, hogy teljesen lehűljenek
* Serpenyőben vajat olvasztok, apróra vágott fokhagymát szórok bele és lassú tűzön kb. 5 percig forgatom.
* A fokhagymás krumplival együtt, kis tejföllel tálalom.
Megjegyzés
A sült fokhagyma héjából kinyomva nagyon finom.
Következő > |
---|
Pénzváltó
Időjárás
Vasárnap | +18° | +7° | |
Hétfő | +17° | +8° | |
Kedd | +18° | +7° | |
Szerda | +18° | +9° | |
Csütörtök | +18° | +13° | |
Péntek | +15° | +11° |