Rakott zöldség
Módosítás dátuma: 2009. december 23. szerda, 18:01 2009. december 13. vasárnap, 16:13
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Hozzávalók 4 személyre
* 1 nagy fej karfiol
* 1 nagy fej brokkoli
* 1/2 kg sárgarépa
* 2 db közepes fehérrépa
* 2 marék cukorborsó
* 250 g trappista / cheddar sajt
* 4 dl tejföl
* 2-2,5 teáscsészényi barna rizs (köretnek)
(3 dl-es teáscsészével mérve)
* ételizésítő / só
* bors
Elkészítése
* A barna rizst sós vízben felteszem főni. (10-15 perccel tovább kell főzni, mint a fehér rizst.)
*A zöldségeket megpucolom. A karfiolt, brokkolit közepes nagyságú rózsákra szedem, a répákat vastag karikákra vágom.
* Az összes zöldséget ételízesítős / sós vízben közepesen puhára főzöm.
* Amíg a zöldségek főnek, lereszelem a sajtot.
* A főtt zöldségeket egy kiolajozott / kivajazott, hőálló edényben vegyesen elrendezem.
* 4 dl tejfölben elkeverem a reszelt sajtot, ételizésítőt / sót adok hozzá. A keveréket a zöldségek tetejére öntöm és egyenletesen eloszlatom, hogy mindenhol befedje.
* Addig sütöm, míg megpirul a teteje ( kb. 15 perc).
* Rizzsel tálalom.
< Előző |
---|
Pénzváltó
Időjárás
Vasárnap | +18° | +7° | |
Hétfő | +17° | +8° | |
Kedd | +18° | +7° | |
Szerda | +18° | +9° | |
Csütörtök | +18° | +13° | |
Péntek | +15° | +11° |