2024. június 19. szerda Gyárfás napja van.
 Országok
Üdvözlünk Vendég   
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»
 Téma:Sri Lankán élő segítőkész magyarok.. 2013-11-25 15:58:32 
Tagság: 2024-06-19 04:51:51
Bejegyzések: 0
Lakóhely
Fórum India
Téma: Sri Lankán élő segítőkész magyarok

Ki szeretnénk menni egy pár hónapra és ha tetszik letelepednénk. Ha valaki bármiben is tudna segíteni, vagy valamilyen információval szolgálni az írjon.
IP cím mentve
 Téma:Ismerkedés - Üdvözöld a többieket!.. 2013-06-22 16:04:09 
Tagság: 2024-06-19 04:51:51
Bejegyzések: 0
Lakóhely
Fórum Amerikai Egyesült Államok (USA)
Téma: Ismerkedés - Üdvözöld a többieket!

Sziasztok!

Szeretnek ismerkedni Tampa kornyeken lako magyarokkal,esetleg Floridaban elokkel. Az email cimem: szucssandor@mailbox.hu

udvozlettel Szucs Sandor
IP cím mentve
 Téma:Paleolit táplálkozás és a vércsoport szerinti táplálkozás köz.. 2013-04-18 07:43:26 
Tagság: 2024-06-19 04:51:51
Bejegyzések: 0
Lakóhely
Fórum Írország (IRL)
Téma: Mindennapok

Téma:Paleolit táplálkozás és a vércsoport szerinti táplálkozás közötti külömbség

A paleolit táplálkozás és a vércsoportos táplálkozás közötti különbség.

Miért kell megvonni a különbséget a paleolit táplálkozás és a vércsoportőseink táplálkozásáról? Mert nem ugyanaz! Azért, hogy választ kapjunk a szakaszosan kialakuló vércsoportőseink természethez igazodó életéről, alkalmazkodását a körülményekhez mind szükségletei, mind igényei alapján.

Mindenképpen a képzeletünkben kell magunk elé vetíteni az ősemberről azt a képet, amelyet a saját korában megélhetett, azt hogyan, milyen körülmények között tehette!

Hogyan tudjuk elképzelni azokat a mindennapokat, amelyeket azzal töltött el, hogy megszerezze a saját és utódjai táplálékait, valamint a közösségét is. Azt hiszem, hogy ebből azt is érzékelhetjük, hogy nem minden gyökér, fű, vagy a fakéreg egységesen volt egészséges minden ember számára. Szinte minden alkalommal, amit a saját élelmiszereként magához vett, tulajdonképpen a saját eledelével is ismerkedett, tesztelt, még akkor is, ha az teljesen új volt számára, de esetleg az lesz majd a véglegesen jó, és a tényleges valódi, sejtjeihez igazodó tápláléka. Éppen ezért valószínűsíthető az, hogy az általa
fogyasztott magok, bogyók fakérgek, gyökerek, rovarok alkalmanként lemérgezték, fertőzték, halálukat okozták, vagy egészségüket növelték.

Ha most visszagondolunk őseink táplálkozására, akkor mondhatjuk azt is, hogy a mi eledelünket is vércsoportjuk szerint tesztelték, ami a mai napig is működik az anyagcserénkben, immunrendszerünkben.

Az úgynevezett (paleolit) táplálkozás a nevében, jellegében ősi. Sajnos, ezt is úgy magyarázzuk, mint az egyemberes táplálkozást, amit mindenki ehet. Amit egyes ismeretek alapján a (paleolit) - ről tudni vélünk, eltér a vércsoport őseink táplálkozásától, nem adja meg a vércsoportok szerinti táplálkozási igényt, szükségletet, és mint ilyen, több tápanyagtól fosztja meg a szervezetet. Hosszútávon nem működhet jól. Miért? Azért, mert minden egyes különböző vércsoportú ember a vérében hordozza a szükséges biokémiai igényt, a lekódolt táplálékokat, test-saját enzimeket. Ha nem azokat a táplálékokat veszi magához, ami a sajátja, akkor az örökölt anyagokból hiányt szenved, vagy ha többet kap olyat, ami nem az ő vércsoportjához tartozó tápanyag, akkor pedig kárt okoz magának.

Szeretném megemlíteni a vércsoportok kialakulását. Ez több ezer év alatt jött létre, ha hisszük, ha nem. Végtére is 1900-1902 között ismerte fel Dr. Karl Landsteiner osztrák származású amerikai orvos.

A vércsoportok kémiai szerkeze, amelyek a „0” vércsoport esetén csak a fukóz nevű cukor kapcsolódik. A vércsoport korai felfedezője azért nevezte el „0”-nak, mert nincs valódi „antigén”.
Akkor hogyan jellemezhetőek a vércsoportok?
„0” vércsoport= Fukóz cukor
„A” vércsoport= Fukóz cukor+N-acetil-galaktóz-amin kapcsolódik hozzá
„B” –vércsoport= , Fukóz cukor+D-galaktóz kapcsolódik hozzá.
„AB” vércsoport=Fukóz cukor+N-acetil-galaktozamin és D-galaktóz kapcsolódik hozzá.

Vércsoport-antigénünk nem sajátnak tekinti a többi vércsoportot, olyannyira, hogy genetikai programunk része a rendkívül hatékony antitest-termelés minden más vércsoportú vér ellen, illetve az idegen vércsoport-antigéneket hordozó ételek és mikroorganizmusok ellen.
IP cím mentve
 Téma:A vércsoportok szerinti táplálkozáshoz információ.. 2013-03-27 16:24:11 
Tagság: 2024-06-19 04:51:51
Bejegyzések: 0
Lakóhely
Fórum Írország (IRL)
Téma: Mindennapok

Szervusztok!

Ez a javaslatom a vércsoportok megismerésének szükségessége arra is vonatkozik,
hogy vannak olyan esetek is, amikor étteremben étkezel és ott ezt a táplálkozást nem ismerik. Én erre is adok felvilágosítást!Arra is, hogy lisztérzékenységed, anyagcsere rendezetlenséged is, hogyan szüntesd meg táplálkozással.Nem az a probléma, hogy a gabona magvakat el kell hagyni, hanem az, hogy melyiket. Erre van válasz is!
IP cím mentve
 Téma:"Vedd kezedbe az egészséged"!.. 2013-03-03 09:17:07 
Tagság: 2024-06-19 04:51:51
Bejegyzések: 0
Lakóhely
Fórum Írország (IRL)
Téma: Mindennapok

Szervusztok!

Nagyon fontosnak tartom, hogy Te is tegyél valamit az egészséged
szempontjából, mert a Te hozzá állásod nélkül nem megy. Szeretném figyelmed felhívni a www.tisztaso.hu oldalon
lévő nyilatkozatokra, amelyet prof Dr. Papp Lajos szívsebész orvos,
és Weixl-László tett, amit a saját gépedre felvéve videon is megnézheted.
Javaslom, hogy vedd soba mindet és nézd végig, ami ott van.
IP cím mentve
 Téma:Mindennapok.. 2013-03-01 13:58:48 
Tagság: 2024-06-19 04:51:51
Bejegyzések: 0
Lakóhely
Fórum Írország (IRL)
Téma: Mindennapok

A vércsoportjának megfelelő étrenddel helyére teheti egészségét!Sajnos, az emberiség többsége ma sem hiszi el, hogy az általa egészségesnek ismert, a szokásaihoz kötődő étrenddel hihetetlen tévedésben van! Igaz ugyan, hogy a táplálkozási szokásaink folyamatosan változtak, új és újabb receptek, receptkönyvek jelentek meg, de arra nem igen gondoltunk, hogy ezek az ételek, sütemények, egyes emberek esetében, olyan biokémiai reakciókat okozhatnak, amelyek betegségek elindításában jelentősek lehetnek. A táplálkozási szokásaink változtatására sem volt eddig igény, mert azok az élelmiszerek, amelyekből készült ételek a család asztalára kerültek elfogadottá váltak. Ha valaki ennek ellenére még is beteg lett és meghalt- különösképpen nem azonnal-, hanem hónapokkal, vagy évekkel később, az étel akkor sem került gyanúba. Az egyedi táplálkozásunkra már van egyszerű válasz, sőt tudományos magyarázattal annak ellenére, hogy sokan nem ismerik el, és megtévesztő magyarázattal, embereket félrevezetnek. Ezt szeretném rendszerezetten bemutatni és a helyére tenni!
1900-1902-ig a vércsoportok felismeréséig nem volt összehasonlítási lehetőség arra, hogy a táplálkozásunk egészséges, vagy egészségtelen. Addig a vérünk minőségéről, tisztaságáról sem volt elképzelésünk. Arról sem, hogy a vérünk minősége az elfogyasztott élelmiszerektől függ. Ennél-fogva arról sem volt elképzelésünk, hogy egyes élelmiszerek nem is tartoznak sejtépítő, vértisztító táplálékainkhoz. Akkor tessék mondani, mit tudunk a betegségek kialakulásának okairól, az odáig vezető út egészségkárosító tényezőkről, a mi felelősségeinkről, vagy a betegségmegelőzés módszereiről, eszközeiről. Itt a nagy lehetőség, és még a mai napig sem vagyunk képesek felismerni, hogy hibáztunk. Itt a nagy lehetőségünk, hogy megmentsük gyermekeinket az allergiától, az asztmától, a lisztérzékenységtől, hogy visszaadjuk az immunrendszer erejét, hogy beállítsuk az emésztést, az anyagcserét, hogy megszüntessük a túlsúlyt, vagy az elhízást. Miért tartom fontosnak az 1900-1902 évet? Azért, mert egy határérték lehetett volna! Azért, mert amikor Dr. Karl Landsteiner amerikai orvos a vérben lévő információk alapján felismert egy életbe vágó olyan emberi különbségeket, amelynek alapján vérátömlesztéssel az emberi élet megmenthető, akkor tovább kellett volna menni azon az úton! Dr. Karl Landsteiner bebizonyította az orvostársadalomnak, hogy a kutatási eredménye alkalmazható. Akkor az is felismerhetővé válhatott volna, hogy táplálékaink vércsoport-specifikusak. Akkor erről, ma nem lenne mit mondani!
A vércsoport kémiai szerkezetét, a speciális cukormolekulák határozzák meg, alapja a fukóz cukor, ami egyben a „0” vércsoport speciális cukra, majd ehhez kapcsolódnak a többi vércsoportok, a vércsoportjukat jelölő cukor molekuláival. Minden sejtünkön ott van, génjeinkben kódolva.

A táplálékok biokémia szerkezetét különböző fehérjék alkotják, amelyek kötést alkotnak a vércsoportok speciális cukrával, vagy éppen nem. Ha kötést alkotnak, besűrítik a vért, összeragasztják vérsejtjeinket, és valahol lerakják, ezzel elzárva a keringés lehetőségét, dugulást okoznak, vérpangást idéznek elő, erjedést, a mikrobák, paraziták felszaporodnak, fertőznek, gombásodás jön létre, majd sejtfal-membrán sérülést okozva, és a rákos folyamat indulhat el. Mivel függ ez össze? Azzal, hogy táplálékainkat mennyire ismerjük, és milyen mértékben válogatjuk meg. Ez válasz arra, hogy egészségben akarunk élni, vagy rábízzuk magunkat a véletlenre, és elfogadjuk a betegséget, mint genetikai hibát, amely ellen nem tehetünk semmit. A genetikai hiba okozta betegség, hibás feltételezésen alapul, amelyet soha senki nem bizonyított be. Azonban azt bebizonyították, hogy a betegségek, rák is, 96%-ban anyagcserezavarok okozzák. Tehát, a szervezet tápláléka vércsoportonként különböző. Én nem ajánlom senkinek sem azokat az ételrecepteket, süteményrecepteket, amelyek vércsoportok szerint felelősséggel nincsenek megcímezve.

Velünk vannak az ősi örökségünket képező enzimek is, amelyek harcot folytatnak értünk, a mikrobák és enzimjeik elpusztításáért, hogy megmentsenek bennünket. Ezek az enzimek ásványokkal működnek. Ha nem biztosítjuk számukra kívülről a szükséges mennyiséget, akkor a mikrobák enzimjei a testünk csontszerkezetéből bontják le, mert számukra is életjelentőségűek az ásványok, ebből is inkább az, ami a gerincünkből és csuklónkból elvehető.

Kedves Olvasó!
110 év telt el azóta, hogy a vércsoportokat megismerte az orvostudomány. Az 1950-es évek elejétől több ezer évre visszamenőleg, az emberi maradványok számos betegségről (antropológusok) adtak információt:
Ilyenek: - az anyagcsere problémák,
- a fertőzések,
- é a rák.

1957-től kezdődött el az a munka, amely a vércsoportok és a táplálékok jelentőségét kutatta, mert a betegek reakciói az étrendre, a fizikai terhelésre különbözőek voltak. Erre figyelt fel Dr. James D’ Adamo amerikai természetgyógyász orvos.
1982-től kapcsolódott be Dr. Peter D’ Adamo, aki a mai napig saját klinikáján a vércsoportos étrenddel és a vércsoportoknak megfelelő táplálék-kiegészítőkkel gyógyít.
Az AB0-terv, 1988-ban jelent meg. További információk is elérhetőek Interneten is. Én azt gondolom, hogy a lehetőséget Ön is használja ki, ne vigye a terhet tovább magával, azt a terhet, amelyről már ismert, hogy betegségek sorozatát jelentheti. Ne tétovázzon! Induljunk el, és keressük a megoldást közösen ahhoz, hogy a felnövekvő nemzedék, ahogy a földre születik, már akkor ismerje meg annak lehetőségét, hogy esélye van az egészséges életfolyamatokra. Ezt nekünk kell megteremteni! Ne várjon senki másra, mert egy lehetőségtől fosztja meg önmagát!

Kedves Olvasó!
Ön nem a betegségre való hajlamosságot és a betegségeket örökölte vércsoport őseitől, hanem a vércsoportját, a táplálékokat, a test-saját enzimeket, a szervezete optimális működését biztosító eszközöket.
IP cím mentve
 Téma:Ismerkedés - Üdvözöld a többieket! (A).. 2012-10-01 16:41:12 
Tagság: 2024-06-19 04:51:51
Bejegyzések: 0
Lakóhely
Fórum Ausztria (A)
Téma: Ismerkedés - Üdvözöld a többieket! (A)

Sziasztok!
Valószínű, hogy Grossgmain városkába kapok munkát pár hónapon belül. Szeretnék érdeklődni, hogy lakik e valaki arra felé, és mi a tapasztalata. Azt már tudom, hogy nagyon szép helyen van.
Üdv, mindenkinek! :)
IP cím mentve
 Téma:Ismerkedés - Üdvözöld a többieket!.. 2012-09-27 15:56:53 
Tagság: 2024-06-19 04:51:51
Bejegyzések: 0
Lakóhely
Fórum Svájc (CH)
Téma: Ismerkedés - Üdvözöld a többieket!

Hahó,
Scuolban élek, az ország keleti csücskében. Van valaki a környéken?
Mese
IP cím mentve
 Téma:Ismerkedés - Üdvözöld a többieket! (A).. 2012-08-25 08:56:56 
Tagság: 2024-06-19 04:51:51
Bejegyzések: 0
Lakóhely
Fórum Ausztria (A)
Téma: Ismerkedés - Üdvözöld a többieket! (A)

Sziasztok!

Egyenlőre, úgy néz ki, hogy lehetőségem lesz Salzburg környékén munkát kapni egy kisvárosban, házimunka, kertészkedés stb. Szeretnék érdeklődni a szállás lehetőségek, és árak iránt. Persze minden jó tanács érdekel.
Előre is köszi, üdv, mindenkinek.
IP cím mentve
 Téma:Ismerkedés - Üdvözöld a többieket!.. 2012-08-19 10:17:07 
Tagság: 2024-06-19 04:51:51
Bejegyzések: 0
Lakóhely
Fórum Amerikai Egyesült Államok (USA)
Téma: Ismerkedés - Üdvözöld a többieket!

Sziasztok,ismerkedés céljából regisztráltam,remélem sikerül barátokat találnom :) Barby
IP cím mentve
 Téma:Munka.. 2012-03-01 18:25:41 
Tagság: 2024-06-19 04:51:51
Bejegyzések: 0
Lakóhely
Fórum Brazília (BR)
Téma: Munka

sziasztok!!! addig is lazításképpen ide regisztráljatok ingyenesen :)) http://kmdholding.com/huk2cqm
magyarul és még egyenlőre magyarul értőknek készült , de hamarosan több nyelvű lesz . Mit veszíthetsz? Én tudom , hogy semmit de annál többet nyerni..nagyon kitalálták ezt is a Magyarok:) http://kmdholding.com/huk2cqm
IP cím mentve
 Téma:Munka.. 2012-02-19 00:58:08 
Tagság: 2024-06-19 04:51:51
Bejegyzések: 0
Lakóhely
Fórum Brazília (BR)
Téma: Munka

1. rengeteg a munka
2. ha van megfelelő vízum és nyelvtudás, akkor semmi akadálya
3. esetfüggő, tőlem nem kérte még senki
4. nem árt nagyon jól beszélni a brazil portugált
5. kell "adószám"(CPF), munkakönyv (Carteira de trabalho). Vízum függő, hogy milyen papírokra van szükség.
6. borzasztó bürokratikus, állandó tart vízum nélkül nagyon nehéz lesz, kivéve talán a HSBC-t.
7. ha megvan a vízum, akkor nagyon gyorsan és egyszerűen indítható vállalkozás, adózási morál igen alacsony.
IP cím mentve
 Téma:Menjek vagy maradjak?.. 2012-02-19 00:49:32 
Tagság: 2024-06-19 04:51:51
Bejegyzések: 0
Lakóhely
Fórum Brazília (BR)
Téma: Menjek vagy maradjak?

most végigválaszolom remélem az összeset
Brazíliába védőoltás nincs, alapesetben 3 hónapot lehet maradni turista vízummal. Menni vagy maradni? Most van a karnevál, elég egyszerű a válasz:)
IP cím mentve
 Téma:Ismerkedés - Üdvözöld a többieket!.. 2011-12-21 11:35:59 
Tagság: 2024-06-19 04:51:51
Bejegyzések: 0
Lakóhely
Fórum Finnország (FIN)
Téma: Ismerkedés - Üdvözöld a többieket!

újszülöttnek minden új.Én is most léptembe. Mindenkit üdvözlök.
IP cím mentve
 Téma:Ismerkedés - Üdvözöld a többieket!.. 2011-11-18 13:14:57 
Tagság: 2024-06-19 04:51:51
Bejegyzések: 0
Lakóhely: Sziasztok! Új vagyok itt..,szívesen veszek minden tanácsot.
Fórum Finnország (FIN)
Téma: Ismerkedés - Üdvözöld a többieket!

Friss újoncként sok szeretettel üdvözlök mindenkit!
IP cím mentve
 Téma:Ismerkedés - Üdvözöld a többieket!.. 2011-11-06 15:37:20 
Tagság: 2024-06-19 04:51:51
Bejegyzések: 0
Lakóhely
Fórum Finnország (FIN)
Téma: Ismerkedés - Üdvözöld a többieket!

Új regisztrált tagként üdvözlök mindenkit, ki távoli, és egyben meglehetősen északi rokonainknál keresi a boldogulást!
Magyarországon is sokak számára vonzó választott hazátok.
Dezsoeke
IP cím mentve
 Téma:Ismerkedés - Üdvözöld a többieket!.. 2011-10-09 03:19:02 
Tagság: 2024-06-19 04:51:51
Bejegyzések: 0
Lakóhely
Fórum Kína
Téma: Ismerkedés - Üdvözöld a többieket!

Sziasztok!

Most koltoztunk ki harom evre. Shanghaiban, Puddongban lakunk. Van meg itt vki?

Koszi,
Regina
IP cím mentve
 Téma:Ismerkedés - Üdvözöld a többieket!.. 2011-09-15 20:13:03 
Tagság: 2024-06-19 04:51:51
Bejegyzések: 0
Lakóhely
Fórum Dél-Korea
Téma: Ismerkedés - Üdvözöld a többieket!

Sziasztok, szép estét!
Judit vagyok, és nagyon szeretném közelebbről megismerni Dél-Koreát. Egyelőre egy 2-3 hetes útban gondolkodom - amihez jövő nyárig még gyűjtögetek.
Addig is szeretnék sokat megtudni az országról, legfőképpen Seoul-ról.
J.
IP cím mentve
 Téma:Üdvözöld a többieket! (IL) udvozlok mindenkit.. 2011-09-08 19:50:14 
Tagság: 2024-06-19 04:51:51
Bejegyzések: 0
Lakóhely
Fórum Izrael
Téma: Üdvözöld a többieket! (IL)

Idézet:
<3 <3 <3
mavi.hu írja: 2010-01-30 11:49:36:
Ha kíváncsi vagy, hogy hol találsz magyarokat az országban, esetleg ismerősöket, barátokat keresel, jó helyen jársz.

Ha már regisztráltál, gyere, üdvözöld a többieket! Köszönj be ide, írd meg, melyik városban/ országrészben élsz, így könnyen megtalálhatjátok egymást.
:)
IP cím mentve
 Téma:Ismerkedés - Üdvözöld a többieket! F.. 2011-06-18 21:16:21 
Tagság: 2024-06-19 04:51:51
Bejegyzések: 0
Lakóhely
Fórum Franciaország (F)
Téma: Ismerkedés - Üdvözöld a többieket! F

erika71 írja: 2011-06-02 07:59:24:
Jó Napot, sziasztok mindenkinek!!!!
Most regisztráltam, minden érdekel, sok információm már nekem is van. Egyelőre még itthon, de költözés előtt állunk. A párom már dolgozott Németországban, Finnországban, most készül Angliába. Amint itthon sikerült mindent lerendezni, a család itt hagyja ezt az országot. Célunk van, és elszeretnénk érni, ezért mindent megteszünk.
Bármilyen témában szívesen társalgok mindenkivel, amit én tudok átadom másoknak is.
Szép Napot!!
rus laci vagyok erdélyböl,ápoloi munkát keresek angliában,majd szo lehetne radiologus aszisztens munkárol is ,egyelöre,bármi megfelelö lenne pl,vedéglátoipar vagy akár kertészet is,kérem ha tudnak segitsenek
IP cím mentve
Oldal: #  «ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»
Pénzváltó

Összeg:
Amiről:
Amire:


IdőjárásMinden Jog Fenntartva © 2009-2017