Frankfurti leves
Módosítás dátuma: 2009. december 15. kedd, 18:23 2009. december 15. kedd, 18:19
Elkészítési idő: kb. 40 perc
Hozzávalók 4 személyre
* 5 db füstölt virsli
* 400 g kelkáposzta
* 2 db krumpli
* 3 sárgarépa
* 2 fehérrépa
* 1 közepes fej hagyma
* 3-4 gerezd fokhagyma
* 1 nagy csokor petrezselyem
* ételizésítő / só
* bors
Csipetkéhez
* 1 egész tojás
* annyi liszt, amennyit a tojás felvesz
* kevés olívaolaj
* 1 csipetnyi só
Elkészítése
* A zöldségeket megtisztítom. A répákat felkarikázom, a káposzta leveleket csíkokra, a krumplit kockára vágom, a fokhagymát összezúzom, a hagymát egészben bevagdosom, a petrezselymet (a szárát is) felaprítom. A virslit kb.1 cm vastag karikákra szeletelem.
* Az összes zöldséget és a virsli karikákat felöntöm annyi vízzel, ami bőven ellepi és felforralom. A habját leszedem, majd tört fokhagymával, borssal, ételízesítővel / sóval, petrezselyemmel fűszerezem. Lassú tűzön főzöm, míg a répa és a krumpli is megpuhul (kb. 30 perc).
* Elkészítem a csipetke tésztát: A tojást, lisztet, olajat, sót jól összedolgozom.
* Ha az összes zöldség megpuhult, az egész hagymát kiveszem és a forrásban lévő levesbe belecsipkedem a tésztát. Kb. 5 percig főzöm.
Következő > |
---|
Pénzváltó
Időjárás
Vasárnap | +18° | +7° | |
Hétfő | +17° | +8° | |
Kedd | +18° | +7° | |
Szerda | +18° | +9° | |
Csütörtök | +18° | +13° | |
Péntek | +15° | +11° |