Tejfölös-gombás tészta
Módosítás dátuma: 2009. december 14. hétfő, 19:43 2009. december 12. szombat, 21:37
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Hozzávalók 2 személyre
* 1 nagy fej hagyma
* 3 gerezd fokhagyma
* 250 g gomba
* 200 g tejföl
* 1 nagy csokor petrezselyem
* 250 g tészta (spirál/ penne)
* 2-3 evőkanál olívaolaj
* 1 evőkanál ételizésítő/ só
* bors ízlés szerint
Elkészítése
* A hagymát apró kockákra vágom és olajon aranysárgára pirítom.
* Amíg a hagyma pirul, megmosom és csíkokra vágom a gombát, felaprítom a petrezselymet és a fokhagymát. Közben időnként megkeverem a hagymát, hogy oda ne égjen.
* A tésztának felteszem a vizet forrni, sót és pár csepp olajat teszek bele.
* A gombát hozzáadom a hagymához, megszórom borssal, ételizésítővel/ sóval, petrezselyemmel, hozzáadom a fokhagymát és fedő alatt puhára főzöm.
* A lobogó vízbe öntöm a tésztát , kb. 12 percig főzöm.
* A megpuhult gombát félrehúzom a tűzről, hozzákeverem a tejfölt, majd 2-3 percre visszateszem a tűzre.
< Előző | Következő > |
---|
Pénzváltó
Időjárás
Vasárnap | +18° | +7° | |
Hétfő | +17° | +8° | |
Kedd | +18° | +7° | |
Szerda | +18° | +9° | |
Csütörtök | +18° | +13° | |
Péntek | +15° | +11° |