2024. június 19. szerda Gyárfás napja van.

77 Magyar népmese hangoskönyv - Külföldi magyar gyerekeknek

Elkészült a Hetvenhét Magyar Népmese legteljesebb hangfelvétele, Szalóczy Pál előadóművész tolmácsolásában. Illyés Gyula, aki majd fél évszázada gyűjtötte csokorba a meséket, így fogalmazott...

Bővebb információért, kattints...

2014. november 02. vasárnap, 18:31

77 Magyar népmese hangoskönyv - Külföldi magyar gyerekeknek

Elkészült a Hetvenhét Magyar Népmese legteljesebb hangfelvétele, Szalóczy Pál előadóművész tolmácsolásában. Illyés Gyula, aki majd fél évszázada gyűjtötte csokorba a meséket, így fogalmazott...

 

Ezek a mesék a tizennégymilliós magyarság megtelepülésének legkülönbözőbb tájain teremtek; magukon hordják így e tájak sajátos mondatalakítását, nyelvi zeneiségét és - gyakran csak e tájakon értett – szavait... Egy nemzet annál szervesebb, minél sokszerűbb; szellemileg annál gazdagabb és szabadabb, minél összetettebb, sőt tarkább; akár a festő a színeivel. S azután: ezekben a nem ma keletkezett mesékben csaknem teljességgel áll még a különös törvény: nyelvünk finomságainak megalkotói, legművészibb mesterei nem is oly rég népünk legelnyomottabb, "legkulturáltabb" rétegének milliói voltak, a szegényparasztok. E mesterfogásoknak csak töredékeit is megőrizni nemzeti kötelesség, akár a műemlékvédelem.

A Hetvenhét Magyar Népmese felvételét különösen nagyszerűen tudnák hasznosítani azok a határainkon túl élő magyarok, akiknek a gyerekei az idegen kulturális közegben óhatatlanul elveszíthetik identitásukat, ha nincs elegendő segítség a nyelvtanuláshoz. A magyar irodalom, történelem, művészet is szép lassan elvész számukra, bármennyire igyekszik a szűkebb környezet megóvni őket ettől. Különösen a még olvasni nem tudó korosztálynak jelentene sok örömet és segítséget a mesék hallgatása.

Ezért keressük a kapcsolatot olyan intézménnyel, egyesülettel, kulturális társasággal, közösséggel, akinek fel lehetne kelteni az érdeklődését a teljes vagy részleges meseanyag iránt. Hiszünk abban, hogy komoly misszió lenne ezek eljuttatása a "célközönséghez", mivel a mesék nyelvezete gyönyörű, a folklorisztikus értéke pedig - különösen így egyben - felbecsülhetetlen.

Több hangfelvétel is van forgalomban egy-egy népszerűbb mesével és előadóval a Hetvenhét Magyar Népmesé-ből, de a teljes anyagot még senki sem örökítette meg hangos formában. Azt hisszük, nem járunk messze az igazságtól, ha azt mondjuk: ez komoly érték.

Az anyag kitűnő minőségű és gyönyörű a nyelvezete. 360 oldal szöveg, 1300 perc, de mp-3-ban két CD lemezre felfér.

A felvett hanganyag egyébként a stúdió tulajdona, szabadon értékesíthető. Bármikor küldhetünk emailen mintát a mesékből, sőt - igény szerint - válogatást is készítünk, hiszen a felvett mesék össz-ideje több mint húsz óra.

 

A fenti témában keresnünk támogatókat, akik segítenének abban, hogy a most elkészült 77 Magyar népmese hangoskönyv formátuma minél több külhoni magyar gyermekhez, felnőtthöz eljusson. A kiadványt szinte önköltségi áron adjuk, hiszen elsődleges célunk az, hogy életben tartsuk a magyar népmeséket, a magyar szót. A népmese, mint a nemzet összetartó ereje, a kultúra nyelv és indentitás alapja mindig is jelen volt népünk életében. Kérem, hogy amennyiben Önök a segítségünkre tudnának lenni, nagy öröm lenne számunkra!

Ezért keresünk olyan szervezeteket akik csatlakoznának e nemes cél megvalósításához és felkarolnák kezdeményezésünket.

A CD-ket rendkívül olcsón legyártatjuk , és TERJESZTŐKET keresünk, hogy minél többekhez eljussanak.


Kapcsolat: info@77magyarnepmese.com

Web: www.77magyarnepmese.com

Módosítás: 2019. március 05. kedd, 16:38
A rátóti csikótojás - Szalóczy Pál

További filmek / videók a VIDEÓTÁR menüpont alatt!


Friss állások

Pénzváltó

Összeg:
Amiről:
Amire:


Friss Apróhirdetések

IdőjárásMinden Jog Fenntartva © 2009-2017